fbpx

Avem nevoie de bonă. Ce alegem?

Acest articol sperăm să clarifice nivelurile distincte de îngrijire a copilului la domiciliu. În același timp clarificăm și descriem locurile de muncă pe baza responsabilităților și abilităților.
Pentru fiecare nivel al carierei, vom descrie postul și calificările. Programele de certificare autorizate sunt vitale pentru că ajută familiile să se asigure că au copiii lor îngrijiți de persoane calificate. Bonele care investesc în formare certificată nu numai că dobândesc abilități practice, ci pot dezvolta și o carieră, la fel ca profesorii și alți profesioniști.

Este important să clarificăm că experiențele de muncă plătite pentru îngrijirea copiilor diferă. Nu considerăm că îngrijirea membrilor familiei sau a rudelor este o experiență profesionistă de îngrijire a copiilor. Deși bunica are grijă de nepoți lipesc abilitățile ei de a se adapta la o nouă structură, la un nou stil de disciplină și la programul unei alte familii atunci când se îngrijește de membrii familiei. De asemenea, în acest articol, experiența de îngrijire a copiilor din partea celor cu vârsta mai mică de 18 ani este definită ca experiență de babysitting. Iar experiența de bonă necesită de obicei o anumită pregătire pentru îngrijirea copiilor pentru un loc de muncă part-time sau cu normă întreagă după vârsta de 18 ani.

Pot exista 6 niveluri ale unei cariere în acest domeniu
Pot exista până la 6 niveluri într-o carieră de îngrijire a copilului la domiciliu: asistenta părinților, babysitter, bonă pentru bebeluși, asistent de familie, bone profesioniste și bone specialist. Nu orice furnizor de servicii de îngrijire a copiilor poate trece sau atinge toate aceste niveluri.

1. Asistentă pentru părinți

Asistenții părinților sunt considerați babysitters-în-formare, deoarece ajută îngrijirea copiilor sub supravegherea directă a unui părinte. Adesea sunt prea tineri sau fără experiență pentru a avea grijă de copii în mod independent. Ei se joacă cu copiii, hrănesc bebelușii sau fac prânzuri ușoare și execută lucrări ușoare pentru casă. Asistenții părinților ar trebui să dețină formare în Asigurarea Sănătății și Siguranței copiilor și Prim ajutor, dar nu au experiență de lucru cu copiii. Pachetul nostru Basic dezvoltă aceste abilități.

2. Babysitter

Babysitters asigură siguranța copiilor timp de câteva ore, adesea cu membrii familiei în apropiere sau disponibile prin telefon. De obicei, lucrează în weekend, oferă timp de joacă, gustări și îi ajută pe copii să se pregătească pentru culcare. Bonele pot face menaj ușor direct asociate cu îngrijirea copiilor, cum ar fi spălarea vaselor sau golirea coșului de scutec. Și ei ar trebui să beneficieze de certificare Asigurarea Sănătății și Siguranței copiilor, Primul ajutor și îngrijirea copiilor. Pachetul nostru standard dezvoltă toate aceste abilități.

3. Bonă (cu normă parțială sau întreagă)

Bonele au contract și sunt responsabile pentru mai mulți copii pe parcursul zilei de muncă, în timp ce membrii familiei sunt la locul lor de muncă. Îngrijirea include furnizarea de mese și activități pentru copii, dar include și ieșiri și ajutor suplimentar, cum ar fi transportul copiilor la școală și de la școală, de la școală la cluburi, practici sportive, întâlniri de joacă și alte activități. Bonele lucrează autonom și pot avea întreaga responsabilitate de îngrijire a copiilor atunci când familiile sunt în afara orașului.

Toate bonele ar trebui să aibă certificate deja abilitățile de: asigurarea Sănătății și Siguranței copiilor, de Prim ajutor, de asigurare a nutriției, de dezvoltare motrică, sănătate, artă, muzică. Pachetul nostru Professional dezvoltă toate aceste abilități.

4. Asistent de familie / manageri casnici

Asistenții de familie (uneori denumiți managerii casnici sau managerii cu pruncii) îndeplinesc sarcini de îngrijire a copiilor. Au responsabilități suplimentare, cum ar fi gestionarea unui program săptămânal, programarea și vizite la medic, planificarea și găzduirea petrecerilor de naștere, organizarea gospodăriei, cumpărături, îngrijire animale de companie, planificare și pregătirea mesei pentru familie. Au maturitatea de a lucra nesupravegheat, fiind responsabili pentru mai mulți copii și gestionând un buget alocat.

Ei au o combinație de experiență în îngrijirea copiilor și abilități organizaționale. Au adesea între 2 și 5 ani de experiență în îngrijirea copilului la domiciliu. Au și experiență în gestionarea propriei gospodării sau lucrează în industria serviciilor în calitate de bucătar, organizator de evenimente private mici. Majoritatea au certificare în asigurarea Sănătății și Siguranței copiilor, de Prim ajutor, de asigurare a nutriției. Au terminat și programe de îngrijire a copiilor și de gestionare a gospodăriei.

5. Bona de carieră / Bonă profesionistă

Bonele profesioniste sunt ca niște profesioniști din interior, care fac totul pentru îngrijirea și dezvoltarea copiilor. Acestea includ sarcinile gospodăriei legate de îngrijirea copiilor și de întreținerea casei, cum ar fi spălarea veselei folosite, pregătirea mesei pentru copii, golirea coșurilor de scutece și spălarea copilului. Familiile caută bone care să-l ducă pe copil la activități și să investească în dezvoltarea și creșterea lui.

Ele dețin un mixt de pregătire și experiență plătită în îngrijirea copiilor. Toate ar trebui să dețină diplome în Sănătatea și Siguranța Copiilor și Prim ajutor, asigurare a nutriției corecte, dezvoltarea motricității, sănătate, artă, muzică și comunicare. Majoritatea au terminat cursuri de nivel universitar sau cursuri de educație continuă. Au cel puțin 3 ani de experiență și sunt plătite legal cu beneficii care includ concediu plătit și compensații adecvate.

6. Bona specializată

Este un profesionist care are calificări și experiențe unice care îi permit să lucreze cu familii cu nevoi specifice. Bone specializate sunt, dar nu sunt limitate la, cele care pot gestiona: nevoi speciale, mai mulți copii, vacanțele cu familia. Ele folosesc metoda Montessori sau Waldorf în activitățile cu copiii. Sunt ceea ce, în trecut, se numeau guvernante. Ele au calificări variate, care includ adesea diplome universitare în educația timpurie a copilului, educație pentru nevoi speciale sau psihologie. Sunt pasionate de munca lor și sunt adesea adevărate talente în industrie. Multe dintre ele lucrează pentru familii înstărite și sunt extrem de dorite pe piața bonelor.

Acum că am explorat calea de îngrijire a copilului la domiciliu, să clarificăm și alți termeni întâlniți.

Nanny sharing

Când două sau mai multe familii angajează o bonă. Majoritatea bonelor urmăresc copiii împreună, dar familii lucrează împreună pentru a construi un program adaptat nevoilor lor specifice.

Bone interne și Bone externe

Cele interne lucrează și își au reședința în reședința angajatorului lor. Cele externe au propriile reședințe și se deplasează la locul de muncă.

Bonele de noapte

Îngrijesc copiii atunci când părinții lucrează în schimburi de noapte sau când aceștia trebuie să călătorească pentru munca lor.

Cele 6 niveluri ale unei cariere în acest domeniu ajută pe toți să înțeleagă rolurile și responsabilitățile diferite. Cunoașterea rolurilor ajută familiile și bonele să comunice mai bine în timpul interviului și procesului de angajare. De reținut că aceste roluri evoluează pe măsură ce familiile au nevoi noi.

Lasă un comentariu


Vreau vești de la voi!

LinkedIn
LinkedIn
Share