fbpx

Babysitter la 16 ani?

Fiica dvs. a crescut atât de repede. Și acum vrea să lucreze ca babysitter ocazional pentru a câștiga bani. În timp ce admirați gradul crescut de responsabilitate pe care îl deține, vă întrebați dacă este pregătită. Sunt multe întrebări care vă trec prin minte. Mai ales “Ce se întâmplă dacă …”

 • unul dintre copii este rănit?
 • există un incendiu în timp ce lucrează?
 • un copil se rătăcește?

Supravegherea copiilor este o responsabilitate importantă și există multe dificultăți.

Babysitters ocazional supraveghează copiii în timp ce părinții se bucură de o seară în oraș. Ei sunt angajați la oră și lucrează în casa familiei. Sarcinile obișnuite includ jocul cu copiii, pregătirea unor gustări, curățarea spațiilor de joacă și pregătirea copiilor pentru culcare. Responsabilitatea principală este păstrarea copilului în siguranță.

Copilul dvs. poate lucra?

În România, orice adolescent care are 16 ani poate lucra, în anumite condiții, cu aprobarea părinților.

Dacă are 16 ani, întrebarea relevantă poate fi “este suficient de matur?”. Vârsta potrivită pentru a permite unui adolescent să lucreze ca babysitter este un apel de judecată care ar trebui să se bazeze pe instruire, maturitate și experiență.

Înainte de a-i permite să lucreze ca babysitter, orientați-l către un curs de prim ajutor. Există chiar și curs de prim ajutor online. Ajută și un curs de puericultură mai ales că trebuie să știe care sunt niște reguli de igienă pentru copii. Acestea sunt cerințe de bază pentru îngrijirea copilului și vă vor pregăti mai bine copilul pentru situații de urgență.

Pe lângă instruire, evaluați personalitatea copilului, etica muncii și nivelul de maturitate. Câteva întrebări care vă pot ajuta să evaluați corect:

 • Îi place să se joace cu copiii mai mici?
 • Este suficient de responsabilă pentru a-și pune telefonul deoparte și a se concentra exclusiv pe copiii aflați în grija ei?
 • Ar fi în stare să îngrijească mai multor copii simultan?
 • Copilul tău este conștient și confortabil cu responsabilitatea?

Este esențial să identificați care vor fi responsabilitățile. Unii părinți se concentrează pe  jocul cu copiii, în timp ce alții pe supravegherea copiilor în timp ce își fac temele.

De asemenea, evaluați și alte aspecte care pot influența decizia finală:

 • Părinții vor fi în apropiere și disponibili pentru a veni repede acasă dacă este nevoie?
 • Dvs veți fi în apropiere și veți putea ajuta?
 • Colaborarea este pentru câteva ore într-o zi de vineri? Sau o muncă de vară, în timp ce copiii sunt plecați de la școală?
 • Locul de muncă necesită mai mult de câteva ore de îngrijire/ de supraveghere a copilului?
 • Dacă lucrează cu un sugar, are fiica dvs abilitățile de îngrijire necesare?

Copilul dvs. are experiență?

Un bun început pentru a câștiga experiență este acela de a asista unele mame din vecinătate ca să învețe mai multe despre îngrijirea copiilor.  A fi un ajutor al mamei, permite fiicei dvs. de a  lucra cu un copil sub supravegherea mamei. Acest lucru reduce stresul și anxietatea atât pentru familie, cât și pentru noul ajutor, până când ambele părți sunt confortabile.

Fiecare experiență de babysitting este unică pentru că nevoile familiei sunt diferite. De aceea este important să aveți un document scris pentru a clarifica așteptările și cerințele familiei. O scrisoare simplă, care detaliază așteptările și regulile pentru copii poate ajuta la evitarea neînțelegerilor. Acest acord ar trebui să fie revizuit atât de către toți părinții. Ar trebui să conțină și tariful orar și numărul de contact și de urgență pentru părinți.

Sunteți confortabil cu riscul?

Este rar, dar lucrurile pot merge prost. Așteptările sunt ca un babysitter să mențină copiii în siguranță și să se comporte într-un mod „rezonabil”.

Copiii sunt activi și genunchii pot fi jupuiți în timp ce joacă un joc. Acestea pot apărea indiferent de cine urmărește copilul. Este considerată „nerealistă” așteptarea de a-i proteja pe copii de orice vătămare posibilă. Cu toate acestea, dacă un părinte spune că copilul nu trebuie să se plimbe cu bicicleta, iar babysitter îl lasă, acesta poate fi răspunzător pentru orice răni suferite. Cu atât mai mult cu cât instrucțiunile au fost scrise într-un acord cu babysitter-ul.

În cazul în care un copil este rănit, deciziile privind gradul de răspundere sunt influențate de mulți factori. Inclusiv de modul în care s-a produs vătămarea, dacă vătămarea a fost rezultatul unei afecțiuni medicale cunoscute.

Babysitting-ul este o primă slujbă minunată, deoarece învață responsabilitatea, abilitățile de comunicare și etica muncii. Îngrijirea copiilor este, de asemenea, o carieră posibilă.

Lasă un comentariu


Vreau vești de la voi!

LinkedIn
LinkedIn
Share