fbpx

Bona profesionistă. Este aceasta o carieră reală?

Te simți bine când ai grijă de copii dar nu știi dacă a profesa ca bonă îți oferă o carieră reală?

Nu te îngrijora căci există o cerere în creștere de talente cu experiență și educate în această industrie de îngrijire a copiilor.

Câteva perspective profesionale pentru bone

Conform legii din România se poate profesa în meseria de bonă doar dacă parcurgi o formare de 300 de ore (școală și practică).

Conform unor studii derulate la nivel global, cererea de angajare a bonelor va crește în următorii ani deoarece părinții care lucrează vor avea nevoie de persoane calificate să-i ajute în îngrijirea copiilor.

În plus, educația timpurie, din primii trei ani de viață, a început să fie considerată critică pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor pregătindu-i pentru grădiniță și școală.

Salariul unei bone

Legea din România prevede ca munca necalificată să fie plătită cel puțin cu salariul minim pe economie. În schimb, bonele profesioniste, care dețin o certificare recunoscută, pot ajunge și la un salariu mediu pe economie pentru un program full time.

În funcție de responsabilitățile îndeplinite pentru familie, unele bone pot avea chiar un salariu mai mare decât salariul mediu. Aici ne referim la Asistentele de Familie sau Bonele Specializate/ Guvernantele.

Oportunitățile de carieră pentru o bonă

Obținerea unei certificări în meseria de bonă crește valoarea serviciilor de îngrijire oferite către familii.

Pentru a deveni o bonă profesionistă, este necesar să se obțină o certificare care să ateste cunoștințe și abilități practice în următoarele domenii:

  • Primul Ajutor, Sănătatea & Siguranța copiilor
  • Îngrijirea bebelușilor
  • Planificarea și pregătirea meselor nutritive
  • Dezvoltarea copiilor – până la vârsta de 3 ani
  • Învățarea și joaca la copii
  • Planificarea activităților pentru copii și implicarea
  • Disciplina copiilor
  • Comunicarea cu familia

Dacă îți place să petreci timpul cu copiii și îți încarci bateriilor văzându-i cum cresc și se dezvoltă, felicitări! Ai găsit meseria potrivită ție.


Vreau vești de la voi!

LinkedIn
LinkedIn
Share